onsdag 19 februari 2014

Daniel Berlin - Viltmiddag December 2013

Då var det äntligen dags för ett andra besök hos Daniel Berlin och hans härliga team i Skåne-Tranås, O och jag bokade deras viltmiddag vid vårt senaste besök i September och nu var det äntligen dags.


Lökchips & persilja
Svartrot, päron, svamp & örter
Nyskördad morot & torkad oxe
Vaktelägg & Sellerisalt
Fasan, and & gås
Ljummet gåsbröst
Ljummet gåsbröst
Vildgåslever & kryddbröd
Bröd
Lagrat smör
Rått rådjur, torkat blod & skogsväxter
Fasan, kålrot & Ingrid-Marie
Svartsoppa. gåsmage & körsbär
Jordärtskocka, hjortmärg, syrad mjölk & persilja
Selleribröd, vildandshjärta  & mangold
Vildsvinskind, häggbär & purjolök
Hjort, kål & Rubinola
Vildand, rödbeta & aroniabär
Tunga, hjärta & lever av rådjur
Ostar från Vilhelmsdal
Getyoghurt, salt maräng & rosmarin
Råmjölk, dinkel & blåhallon
Eftersläckare #1
2008 Clos Rougeard, Saumur Champigny
Eftersläckare #2
NV Roses de Jeanne "Les Ursules" BdN, Cedric Bouchard

Fasan, kålrot och Ingrid-Marie är en av de bästa rätter jag någonsin ätit; det perfekt stekta bröstet, det feta låret som ackompanjerades av syrligt äpple och krispig kålrot. Så magiskt bra!

Ytterligare en helt fantastiskt middag hos Daniel Berlin, minst lika bra som förra gången och denna gången lyckades vi peta i oss en del viner också (vilka var riktigt underbara, kommer med uppdatering om dem). Kan dock säga redan nu att Clos Rougeard seglar högre och högre upp på listan över mina favoritviner!





Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar