tisdag 2 oktober 2012

Morellino & Muscadet


Lindström var över en sväng från storstaden, bland annat för att gå på tidigare nämnd Côte-Rôtie & Hermitage-provning. Sen hade han även semester, vilket jag också tog.. Vi började med vinlunch hos mig och M, en enkel men grym Bolognese avnjöts med en flaska Morellino di Scansano 2010 från Le Pupille. Klockrent mat-tjut med friska syror och med lite lagom bett i tanninerna.


Efter lunchen går vi ner till den lokala restaurangen och beställer in desserter, kaffe och sprit, trevligt som tusan! Efter lite prat med diverse löst folk drar vi oss hemåt för att dricka mer vin och laga middag.

Till middagen blev det rimmad röding som stektes på skinsidan och serverades med haricots vertes och en bra beurre blanc. Muscadet Expression de Gneiss från Domaine de l’Ecu hälldes i glasen, jag är oerhört förtjust i Muscadet men dricker det på tok för sällan, det här är dock en av de bästa jag provat med mycket lite frukt och mer fokus på syror och blöta stenar samt ostronskal. Fungerade dessutom helt okej med maten.


Marolo’s Moscato d’Asti Grappa får avsluta kvällen! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar