tisdag 31 juli 2012

Borgogno Barbera d’Alba 2009


Violpastiller, lakrits, björnbär och plommon, ett alkoholstick som stör lite (14%), men försvinner efter lite tid i glaset. Lite kryddigt, tänk anis, hostmedicin etc. Tjänar på att serveras vid en lägre temperatur då en liten obehaglig ekdoft kommer fram vid rumstemperatur (som iofs är ca 30 grader).   



I munnen visar vinet hög syra, små tanniner, slank Barbera-kropp (ej de överextraherade grejerna som mest smakar zinfandel…), smaken domineras av viol, mörka körsbär och plommon, även lite spritig i smaken men inget jag stör mig på. Någon lång eftersmak finns ej men vinet avslutar uttorkande och trevligt. 

Bra Barbera för 9€ köpt i Florens, klockren nu tillsammans med gnocchi i tomatsås och en bra fläskkotlett men säkert på topp om 1-2 år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar